this-way.jpg

Groeien vanuit kwetsbaarheid

In 2017 vierde Merhaba haar vijftiende verjaardag. Een feestelijk moment, maar tegelijk ook de periode waarin gevoelens van onmacht en frustratie steeds meer kwamen bovendrijven: frustratie over de systemen waartegen we als kleine organisatie moeten opboksen om verandering te genereren. We kregen steeds meer het gevoel dat we vast zaten, en te weinig verandering konden genereren. Hoe we het moesten aanpakken, wisten we niet, maar wel dat we zo niet meer verder wilden. En dus namen we het voorbije anderhalf jaar uitgebreid de tijd om erbij stil te staan. 

In onderstaande tijdslijn nemen we jullie mee in het proces dat we in die 18 maanden hebben doorlopen. Een proces waarin we onder begeleiding van onze partner het Institute for Applied Alchemy (IAA) kritisch naar onszelf hebben gekeken, en ons kwetsbaar hebben opgesteld.  Je kwetsbaar opstellen is scary, maar het is ook ongelooflijk waardevol. Wie kwetsbaar durft zijn, en fouten durft toe te geven, creĆ«ert kansen om bij te leren en te groeien. 

We hopen van harte dat onderstaand overzicht je niet alleen informeert maar ook inspireert: om zelf ook stil te staan, te leren uit fouten en te groeien. Dat het je versterkt: om niet bang te zijn om je kwetsbaar op te stellen. En dat het vertrouwen geeft: om je veiligheidsgordel vast te klikken, en het onbekende in te duiken met het vertrouwen dat het allemaal goed komt. 

$page_element->media->title

Heeft dit artikel je nieuwsgierig gemaakt naar Het Institute for Applied Alchemy? Bezoek hun website appliedalchemy.online